Η Σχολή Γονέων του Ι.  Ναού μας, λειτουργεί τα τελευταία 12 χρόνια. Ξεκίνησε ώς ομάδα νέων μητέρων και εξελίχθηκε σε Σχολή Γονέων.

Όλα αυτά τα χρόνια αξιόλογοι στον τομέα τους ομιλητές [Ιερείς, Ψυχολόγοι, Οικογενειακοί Σύμβουλοι, Διαιτολόγοι, Ιατροί, Συγγραφείς, Θεολόγοι, Εκπαιδευτικοί κ.α.] αναπτύσσουν σκέψεις και προβληματισμούς πάνω στα σοβαρά θέματα της αγωγής, της παιδείας, της υγείας, των πνευματικών αναζητήσεων και προβληματισμών, του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς και στα τρέχουσας επικαιρότητας κοινωνικοοικονομικά, πολιτιστικά και Εθνικά θέματα.

Οι συναντήσεις γίνονται σε τακτά διαστήματα, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται στην αρχή του Εκκλησιαστικού Έτους. [Σεπτέμβριο].

Κατά την τρέχουσα περίοδο [2022-2023] θα γίνει μία δομική αλλαγή στη Σχολή Γονέων η οποία πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει και θα διευκολύνει όσους θα ήθελαν να την παρακολουθήσουν. Από φέτος ενσωματώνεται η Σχολή Γονέων στο Αρχονταρίκι της Κυριακής. Δηλαδή κάποιες από τις καθιερωμένες Κυριακάτικες ομιλίες μας θα αφορούν Γονείς, νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν οικογένεια αλλά και όλους όσους ασχολούνται με την αγωγή των παιδιών [πχ γιαγιά, παππούς κ.λπ.] και θα γίνονται από εκλεκτούς καλεσμένους,

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος να συμμετάσχετε ενεργά στη Σχολή Γονέων του Ι. Ναού μας ώστε όλοι μαζί να βοηθηθούμε στον δύσκολο, ιδιαίτερα τώρα, αγώνα της ανατροφής των παιδιών μας.

Ήδη από την περασμένη χρονιά έχουμε διαθέσιμη τη θεματολογία που μας προτείνατε και θα αντλούμε και από αυτήν θέματα την τρέχουσα χρονιά.

Παρακαλούμε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα για το πρόγραμμα των ομιλιών, τους ομιλητές, τα θέματα και τυχόν αλλαγές.

Οι περισσότερες ομιλίες μαγνητοσκοπούνται και δημοσιεύονται στο κανάλι YouTube του Ι. Ναού μας

Πρόγραμμα 2022 – 2023

[Κυριακή, μετά τη Θ. Λειτουργία, στο Πνευματικό Κέντρο κάτωθεν του Ι. Ναού / τα παιδιά απασχολούνται στο κατηχητικό]

Ημερομηνία Θέμα Ομιλητής
25 Σεπτεμβρίου 2022 Οι γονείς ως πρότυπα ζωής Αρχιμ. Χριστόδουλος Κογιώνης
16 Οκτωβρίου 2022 Το παιδί μου έχει άγχος! Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; Ιωάννα Σκαρλάτου Ψυχολόγος
20 Νοεμβρίου 2022 Η αγάπη για τα βιβλία και η σύγχρονη τεχνολογία στη ζωή των παιδιών μας! Α. Μαστρομιχαλάκη Εκπαιδευτικός Συγγραφεας Δρ παιδαγωγικής
18 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη εορτή
22 Ιανουαρίου 2023 Η υγεία των παιδιών, μέσα στην καθημερινότητα Σωτηρία Παναγάκου – Παιδίατρος
26 Φεβρουαρίου 2023 Μεγαλώνοντας σήμερα παιδιά – εικόνες του Θεού Ευάγγελος Λέκκος Θεολόγος – Συγγραφέας τ. Δ/ντης Αποστολικής Διακονίας
26 Μαρτίου Εθνική εορτή
2 Απριλίου 2023 Μπροστά στο Σκάνδαλο Αρχιμ. Απόστολος Τσολάκης
7 Μαΐου 2023 Μαρία Μουρζά. Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας

 

Εδώ μπορείτε να μας προτείνετε θέματα ή ερωτήματα που σας απασχολούν.